HTML

F1? Like!

Blog F1 mániásoknak! Ha szereted a száguldó cirkusz benzingőzös, égett gumi illattal átszőtt légkörét, és kevés ebből az élményből egy versenyhétvége,itt a helyed! :)

2011.04.10. 20:21 F1 Like

A Maláj Nagydíj befutói

Nem volt eseménytelen a mai malajziai nagydíj. A rajtnál Webber KERS-e csődöt mondott, ezért visszacsúszott a középmezőnybe, ahonnan már nem tudta visszaverekedni magát a dobogós helyekig.

Vettel magabiztosan rajtolt, akárcsak a Mclaren pilótái. Scumacher a 8. helyre lőtt fel, azonban egy eltaktikázott gumicsere miatt visszacsúszott a 9.-re. Jól látszik, hogy Schumi teljesítménye folyamatosan javul és valószínűleg év végére már a Q3 stabil szereplőjévé válhat.

Hamilton versenyét szintén csapata törte ketté egy elhibázott kerékcserével, aminek következtében a 7. helyen fejezte be a futamot.

Button viszont remek teljesítménnyel a dobogó második helyén ünnepelhetett. A Lotus is büszke lehet Heidfeldre, aki Petrov múltkori sikere után megörökölte a 3. helyet. Érdemes lesz figyelni a Lotusra, mert bár fiatal csapat év végére akár a világbajnoki esélyesek közé is emelkedhet. Petrov kiesett, miután kicsúszása után valami megdobta autóját és kezében maradt a kormány.

A Red Bull úgy tűnik végig KERS problémával küszködött. A versenymérnöke többször figyelmeztette Vettelt, hogy ne használja a technikát.

8 komment

Címkék: schumacher lotus forma 1 red heidfeld vettel bull maláj nagydíj befutó petrov száguldó cirkusz kersz f1 futam f1 időmérő


A bejegyzés trackback címe:

https://f1like.blog.hu/api/trackback/id/tr842815169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

f1guru · http://f1guru.blog.hu/ 2011.04.11. 14:05:54

Szerintem Renault-t akartál mondani, nem Lotust, gondolom.

deahnid 2011.04.11. 15:12:39

A Renault hivatalos neve idéntöl Lotus-Renault, a Trulli féle csapat meg a Team Lotus, ezért jó volt ez így...

f1guru · http://f1guru.blog.hu/ 2011.04.11. 15:34:35

Szerintem csak 1 Lotus csapat van a Forma1-ben, a Kova-Trulli-féle. A másik Lotus csak az egyik szponzora a Renault-nak. Ezzel az erővel mondhatnánk azt is, hogy "Hamilton a Vodafone-nal"...

F1 Like 2011.04.11. 21:39:21

@deahnid: Szerintem igazad van :)

F1 Like 2011.04.11. 21:45:00

@f1guru: A Lotus Reneault szponzora nyilván nem egy másik F1-es csapat. A LR-ban a Renault tulajdona 25%, valamint brit licence alatt versenyeznek. A tulajdoni háttér okán Lotusnak is hívható a csapat.

f1guru · http://f1guru.blog.hu/ 2011.04.11. 22:21:09

@F1 Like: A Renault a 2008-as szingapúri "Crash-Gate" botrány 2009-es kirobbanása óta nagyon ki akart szállni a F1-ből, annyira, hogy kölcsönadtak pénzt a Genii-nek a kivásárláshoz. Ezért is láthattál tavaly bankok feliratait az autókon. Először egy Renault-hoz közeli bank, majd a Snoras, amely az újabb hitelt adta a Genii-nek ahhoz, hogy az eredeti hitelt visszafizesse.

Az egész Genii, Proton, Group Lotus stb. projekt mögött egy bizonyos Danny Bahar nevű figura áll, akinek nem túl jó hírneve van a többi csapatnál. Valójában egy nagyszájú PR-os, aki nem tudja betartani a szavát. Most megálmodta ezt a Lotus-Renault projektet, de majd a bíróság hamarosan dönt arról, hogy kinek is van joga a Lotus névhez. Én úgy tudom, hogy Tony Fernandes (Team Lotus) nagyon nyugodt, mivel nagyon jók az esélyei. Egyesek szerint, ha a Bahar-féle projekt szétesik (amire nagy az esély), akkor Fernandes lesz az, aki majd felvásárolja a zűrzavart, ami maradt DB után, ahogyan azt az AirAsiával is tette.

Ha bővebben érdekel a Lotus ügy, akkor javaslom, hogy tekintsd át ezt a grafikont:

m.blog.hu/f1/f1guru/image/erdekessegek/lotus-vs-lotus.png

F1 Like 2011.04.12. 21:33:38

@f1guru: Én is hasonló kapcsolódási pontokat láttam ebben a történetben. Összességében elég kusza, több szálon futnak az események, ezért is nem akartam nagyon kielemezni a helyzetet. A lényeg, hogy a Renault ebben a felvonásban (F1 csapat) mellékszereplő. Valószínűleg miután elfelejtették a válságot, visszaszivárognak teljes mellszélességgel, ahogy a Mercedes is megoldotta.

f1guru · http://f1guru.blog.hu/ 2011.04.13. 08:41:18

@F1 Like: Lehet, hogy visszajönnek, nem lehet tudni. Reméljük. Addig is (vagy legalábbis a bírósági döntésig, ami még 1-2 hét), a Lotus marad szponzor, a Renault pedig a kasztni neve. Kasztni nevet nem lehet változtatni (pl. Renault-ról Lotusra), csak az összes csapat hozzájárulásával (ami ugye lehetetlen, mivel több csapatot is cserben hagyott már Bahar barátunk, és emiatt nem szívesen tesznek neki szívességet, illetve a jelenleg is tartó per az igazi Lotusszal). Másrészt pedig nem érdemes, mert a csapat elesne azoktól a pénzektől, amelyekre mint Renault lenne jogosult a Concorde megállapodás szerint.
süti beállítások módosítása