HTML

F1? Like!

Blog F1 mániásoknak! Ha szereted a száguldó cirkusz benzingőzös, égett gumi illattal átszőtt légkörét, és kevés ebből az élményből egy versenyhétvége,itt a helyed! :)

2011.03.27. 16:37 F1 Like

Schumacher pórul járt

 

Az idénynyitó futam a várakozásoknak megfelelően a tavalyi leosztás szerint zajlott. Vettel az időmérő győzelme után a mai futamon rajt-cél győzelemmel örvendeztette meg rajongóit.
 
Csapattársa Mark Webber technikai problémák következtében az ötödik helyre szorult, így elmaradt a RBR kettős győzelme. A második helyen célba ért Hamiltont az orosz Petrov követte a dobogó harmadik helyén a Lotus Renault-val. Petrov sikere újdonságnak számít, hiszen a Forma 1-ben eddig még nem szerepelt ilyen látványos sikerrel. Kubica minden bizonnyal remek idényről marad ki, a rali balesetét követő kényszerű pihenője okán.
 
Kakaskodásra is volt példa az első futamon, Massa Buttont terelte ki a pályáról, aminek következtében a brit levágta az egyik kanyart és a brazil elé tért vissza. Mivel a szabályokat megszegve nem engedte vissza maga elé a Ferrari pilótáját, boxutca áthajtásos büntetésben részesült. Hasonlóan járt a Rosberget fellökő Barricchelo is, mivel a német az ütközés következtében kénytelen volt feladni a versenyt.
 
Schumacher versenyének már az első körben annyi volt, mivel a jobb hátsó gumi leesett autójáról. A boxban ugyan új papucsokat kapott, de a kényszerű kiállás miatt körhátrányba került. Majd néhány körrel később műszaki hiba miatt visszatért a boxutcába és feladta a versenyt.
 
Az első futam alapján úgy tűnik, a KERSZ-t és a DRS-t még szokniuk kell a pilótáknak, hatékonysága ugyanis csak a kisebb csapatok ellen tűnik egyértelműnek, míg a nyagyok egymás ellen nem tudtak igazi előnyre szert tenni az előzések során.
   
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: schumacher forma 1 rosberg webber vettel melbourne száguldó cirkusz drs kersz f1 futam


A bejegyzés trackback címe:

https://f1like.blog.hu/api/trackback/id/tr32775967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása